Güç İsteyen İşlerin
Güçlü Çözümleri

Dünya standartlarında teknolojileri üretimimize entegre ederek size daha kaliteli hizmet sunuyoruz. Jeotermal Sıcak Su Sondaj Makinaları, Kamyon Üzeri Su Sondaj Makinaları ve Dorse Üzeri Su Sondaj Makinaları olmak üzere 3 ana grup Sondaj Makinası üretimini modern tesislerimizde devam ettirmekteyiz.

TÜRKİYE'NİN En İyi Sondaj Makinası Üreticisi

Başarılı Geçmişle İstikrarlı Gelecek İçin

40 yIllık bir başarı yolculuğu…

Bugünlere bakıldığında, gerçek istikrar adına yola çıkıp, bireysel başarıları kurumsal başarılara dönüştürerek, global seviyede bilgi ve teknolojiye yatırımı ilke edinmiş,İşbirliği ve güven temelinde istikrarla atılımlar yapılan bir 40 yıl. Türkiye'nin en iyi sondaj makinası üreticisi; ACAR KARDEŞLER…

Geniş Hizmet Ağımızla Dünyanın her yerindeyiz...

Sondaj Nedir?

Sondaj işlemi, yeryüzünden tabana doğru belirli çapta ve belli bir derinlikte yapılan delme işlemidir. Bu işlemin sonucunda su, petrol, doğal gaz kaynakları yer altından çıkarılır. Fransızca bir sözcüktür, kelime anlamı olarak sonda ile yoklama anlamına gelmektedir. İlk sondaj işlemi, M.Ö. 2000 yıllarında tuzlu su elde etmek için Çin’de yapıldığı bilinmektedir. Sondajlama işlemi başarılı olduğunda ve kaynağa ulaşıldığında rezervler, borular yardımı ile yeryüzüne çıkarılır. Sondaj işlemi sayesinde o bölgenin jeolojik yapısı ve potansiyel olarak barındığı kaynakları öğrenebiliriz.

Su Sondajı Nedir?

Zeminin jeolojik yapısına uygun olarak havalı ya da çamur dolaşımı ile yapılan kuyu açma çalışmasıdır. Bu çalışma sonucunda yer altında bulunan doğal kaynak sularına ulaşılır. Bu süreçte özel sondaj boruları ile kuyunun kılıf borulaması yapılır ve yeryüzüne çıkarılan suyun maksimum oranda temiz olması sağlanır. Dalgıç pompa, suyun bulunduğu konuma konumlandırılır. Sonraki adımda ise dalgıç motor ve su sondajı ile yer altındaki doğal kaynak suyu çıkarılır. Tüm bu işlemler, profesyonellik gerektiren hassas süreçlerdir.

Su Sondajı Yapım süreci ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Su Sondaj Kuyusu Açtırmanın Avantajları Nelerdir?

Bahçe, tarla ve fabrikalarda şebeke suyu kullanmak hem maddi yönden pahalı hem de uygun değildir. Şebeke sularında klor bulunur ve bu da fabrikalar, tarlalar için verimli bir su değildir. Şebeke suyu ile yaptığınız sulamalar sonucunda verim almanız çok zordur. Sondaj kuyusundan çıkarılan su, doğal kaynak suyudur ve yüksek mineral içerir. Su sondajından elde edilen su sayesinde temiz içme sularının miktarında azalma olmaz ve içme suları israf edilmemiş olur.

Acar Kardeşler Sondaj Olarak Hizmetlerimiz Nelerdir?

Türkiye’nin en iyi sondaj makinaları üreticisi olarak ve dünya standartlarındaki en iyi teknolojileri kullanarak sizlere hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Jeotermal sıcak su sondaj makinaları, kamyon üzeri sondaj makinaları ve dorse üzeri su sondaj makinaları olmak üzere Konya'da sondaj makinası üretimi yapmaktayız. Sondaj makinaları ile ilgili tüm sorularınıza cevap almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.